ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 01-07-2019 - ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

2019-06-30 09:27

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε την Δευτέρα στην χώρα μας με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σε ολόκληρη την επικράτεια καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και στο κεντρικό Ιόνιο πρόσκαιρα μέχρι 5Bf. ενώ στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις αρχικά 6-7Bf. με σταδιακή εξασθένιση μέχρι το βράδυ. 

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 34 βαθμούς, στα δυτικά από 17 έως 35 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 30 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις με ένταση 5-6Bf. και στα ανατολικά παράκτια μέχρι 7Bf. με σταδιακή εξασθένιση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου (στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Το διήμερο Τρίτη - Τετάρτη θα κυλήσει με εξίσου πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη την χώρα με τους ανέμους να εξασθενούν σημαντικά στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει φτάνοντας την Τετάρτη τους 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου κυρίως στην δυτική και βόρεια Ελλάδα ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου θα διατηρηθεί σε ανεκτά επίπεδα (περίπου 32 με 34 βαθμούς Κελσίου). 

Την Πέμπτη δεν αναμένεται κάποια ουσιαστική μεταβολή του καιρού με εξαίρεση την Ήπειρο, την Μακεδονία και την Θράκη όπου τις θερμές ώρες της ημέρας φαίνεται ότι θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι δείχνουν να ενισχύονται λίγο στο Αιγαίο πνέοντας από Β διευθύνσεις ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ηπειρωτικά στους 37 με 38 βαθμούς κατά μ.ο. (χωρίς να αποκλείονται τοπικά 39αρια και ακόμη πιο τοπικά και πρόσκαιρα 40 βαθμοί Κελσίου). Παράλληλα θα ανέβει λίγο και στα νησιά του Αιγαίου.

Τέλος σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, την Παρασκευή θα πρέπει να επιδεινωθεί ο καιρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου θα κυριαρχήσει η αστάθεια και θα δώσει τις θερμές ώρες της ημέρας βροχές και καταιγίδες (φαινόνται να είναι τοπικά έντονα τα φαινόμενα) με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση, ενώ το Σ/Κ θα επικρατήσουν γενικά καλές καιρικές συνθήκες με ενισχυμένο όμως τον βοριά στο Αιγαίο και την θερμοκρασία να σημειώνει εκ νέου πτώση.

Για όλες τις νεότερες εξελίξεις συντονιστείτε καθημερινά στην ιστοσελίδα μας με αναλυτικές προγνώσεις καθημερινά.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα