Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τρίτη 23-07-2019

2019-07-22 14:44

Αστάθεια περιμένουμε την Τρίτη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας μας, η οποία στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη θα είναι έντονη και θα δώσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες. Διατηρείται το ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο, ενώ ο υδράργυρος δεν θα μεταβληθεί σημαντικά. 

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού την Τρίτη 23/07/2019

Στην αρχή της ημέρας μέχρι και λίγο πριν τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σε ολόκληρη την ηπειρωτική και νησιωτική χώρα. Από κει και ύστερα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με τάση να πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο. Έτσι από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα επιδεινωθεί σημαντικά στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς επίσης και πιθανές χαλαζοπτώσεις. Πιθανότητα για διάσπαρτες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά παρουσιάζουν επίσης η υπόλοιπη Μακεδονία, η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η κεντρική και βόρεια Στερεά Ελλάδα και τα βόρεια ορεινά της Πελ/νησου. Σταδιακή βελτίωση του καιρού περιμένουμε από αργά το απόγευμα προς τις πρώτες βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένεται κάτι το αξιοσημείωτο καθώς η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με αίθριο καιρό. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο μέχρι 5Bf. ενώ στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις 5-6Bf. και κατά διαστήματα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 7Bf.

Ο υδράργυρος στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 16 έως 34 βαθμούς, στα δυτικά από 19 έως 36 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 35 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια του νομού το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις 5-6Bf. και στα ανατολικά οι ριπές θα φτάνουν τα 7Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε στην αρχή της ημέρας αίθριο καιρό. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα