ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29-06-2019

2019-06-28 12:39

Καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας μας το Σάββατο, παρ'όλα αυτά κάποιες μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα πρέπει να απασχολήσουν τις πρωινές ώρες κυρίως τα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά τμήματα. Παράλληλα το μελτέμι στο Αιγαίο θα ενισχυθεί σημαντικά ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού το Σάββατο 29/06/2019 

Κατά την διάρκεια της νύχτας προς τις πρώτες πρωινές ώρες ο καιρός θα πρέπει να παρουσιαστεί επιδεινωμένος στα βορειότερα τμήματα της Θράκης, τα νοτιότερα τμήματα της Χαλκιδικής, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική και βόρεια Στερεά Ελλάδα όπου θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες ίσως μάλιστα ισχυρές με σταδιακή εξασθένιση αυτών μετά την ανατολή του Ηλίου. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με σχετικά αίθριο καιρό και διάσπαρτες νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Τις θερμές ώρες της ημέρας πάντως υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες στην δυτική Στερεά Ελλάδα την δυτική, κεντρική και νότια Πελ/νησο και ίσως στα ορεινά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις μέχρι 5Bf. ενώ στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις ισχυροί 6-7Bf. (με ριπές κατά διαστήματα 8Bf.)

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 32 βαθμούς, στα δυτικά από 19 έως 35 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 32 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 23 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις και ίσως πολύ νωρίς το πρωί εκδηλωθεί πρόσκαιρη μπόρα στα δυτικά του νομού (πλησίον με την Βοιωτία). Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις 5-6Bf. και στα ανατολικά μέχρι 7Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου (στα ανατολικά παράκτια η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με διάσπαρτες νεφώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας, ίσως πρόσκαιρα πυκνές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις γύρω στα 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας

booked.net
+21
°
C
+21°
+18°
Αθήνα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+21
°
C
+21°
+14°
Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών
booked.net
+18
°
C
+18°
+12°
Πάτρα
Τρίτη, 14
Πρόγνωση 7 ημερών

Επαφή

Ο καιρός στην Ελλάδα